3e verslag. op 4 april
Door: aad
Blijf op de hoogte en volg Aad Hoeboer
04 April 2015 | Australië, Westonia
We zijn s.morgens na die monteur weer Waverock op en rond gelopen.
Ook hippo.s yawn gezien. Dat is een rots .Maar het is precies de bovenkaak van een neushoorn die geeuwt.
Daarna terug naar Hyden. En verder terug naar Korindin. Er zijn hier niet zoveel asfalt wegen. Dus moeten we soms terug.Joyce rijdt prima. De afstanden zijn in dit enorme land ook groot.We hebben vandaag 334km gereden naar Kalgourdy via Coolgardy. Het is komend weekend Pasen. Ook goede vrijdag is enorm hier. Dat ontdekken we als we een caravanpark willen boeken. Alles vol.Dan maar naar Centennialparc hier. Gratis Dit park is eigenlijk een grasvlakte met hier en daar een paar bomen. Het ligt naast een sportpark. openbare toiletten etc. okay gratis he!. Hollands. Maar nood breekt wet.
Vandaag heeft J. 334 km gereden. rust mag ze dus hebben ! s.nachts kwamen er nog een paar auto.s. De mensen slapen buiten . Naast hun personenauto op een swag. Dat is een matras gecombineerd met slaapzak.
s.avonds spelletje gekaart. En even naar de pink maan gekeken die niet pink was. wel volle maan. lekker rustig.
We staan nu op 4 april in Kalgourdy. een mooi stadje van 40.000 mensen. Hier is een enorme goudmijn. Daar gaan we morgen heen. Vandaag hebben we door de stad de stadswandeling gedaan. Er staan nog enorm veel mooie stenen gebouwen uit de goudkoortstijd.Het is prima weer gevoelstemperatuur 25 en hoger.Nog geen regendruppel gehad en nog geen levende kangoeroe gezien.
Vanavond bbq op het kampterrein. Want we hebben nu wel een plekje gevonden. We kunnen ook weer alles opladen zoals ipod telefoon camera etc .Het rijden is meer dan alleen rijden. Naast de weg ligt de spoorlijn. Ook naast de weg ligt een waterpijplijn. Dat brengt water naar stadjes en dorpen vele km diep in het binnenland. Anders hebben de mensen geen water.
Wat een leven moet dat geweest zijn voor de eerste settllers hier.
Het landschap is mooi en afwisselend. Rond Perth is veel landbouwgrond met graan. Dat is al geoogst. Enorme landbouwgebieden of farms.
Nu zitten we dus in de Goldfields.
Oh ja zoek op Internet op Westonia. Leuk om te lezen. Ooit gekozen tot schoonste dorp van West Australia.
Zo dat was het weer effe. Morgen weer de stad in. Nou ja stad.......
Groeten J. En A.
04 April 2015 - 16:47
Olaf:
Leuke reisverslag ! -
06 April 2015 - 22:01
Joke:
Hoi Aad en Joyce,
Jeetje wat een afstanden he maar als de wegen net zo zijn als in America dan rijd je al snel een heel stuk. Ja ook dat kan dat de camping vol zit. Maar gelukkig toch een plekje gevonden, enne gratis, ja dat is echt Hollands. Wel veel veiliger met nog wat mensen om je heen. Je weet maar nooit.
Ik hoop dat alle dichte neuzen en snotters snel mag verdwijnen.
Geniet lekker, hier is het op het ogenblik erg lekker weer en vrijdag zou het 18 graden worden. Je ziet ook wij hebben het lekker. Veel gewerkt in het Zuiderzeemuseum met 3 dagen met een folklore festival.
mensen tot mails.
liefs Joke