apia 2
Door: aad
Blijf op de hoogte en volg Aad Hoeboer
03 November 2011 | Australië, Sydney
Zo Ik deel mijn verslag op in stukjes. Dat kan het internet het niet verliezen.
Op Samoa is geen of zeer slecht internet. Dus wij konden daar niets doen.
De bevolking is zeer vriendelijk en erg benieuwd waar je vandaan komt.
Samoa ligt ook op de datumgrens En wij zijn geweest op het stukje land van Samoa waar de zon het laatste de grond raakt op de aarde op dezelfde datum. Snap je het nog!?
Wij vlogen uit Australia weg en kwamen de dag ERVOOR aan. Gisteren zijn we uit Samoa weggegaan . We hebben 6u gevlogen en kwamen in tyd 21u later aan. Snap je het NU nog?
Volgend jaar gaan ze dat veranderen. Dan gaan ze gelijk lopen met Australie. Dat is hun grootste handelspartner.
We hebben ook blowholes gezien. Dat zijn gaten in de lava aan de kust waar het water door de golven doorheen geperst wordt. Het lijken net geisres van Nieuw Zeeland. Enorme rote golven langs de kust, Tranches. Dat zijn hele grote gaten diep in de grond. En ik bedoel dan GROTE gaten. 50 meter diep en 30meter doorsnee. Je kunt via een ladder naar beneden en dan daar zwemmen.
Het oceaanwater is heerlijk helder en warm. Ik heb er een paar keer in gezwommen. Helaas ben ik strontverkouden met wat lijkt een beetje verhoging. Ik heb dat denk ik van vrienden in Melbourne gekregen.
Maar goed pech dus.
Het eten op Samoa is vaak zelfgevangen vis. Ik zag vaak tonijn liggen. Het hangt aan een touwtje aan de kraampjes langs de weg. De autos rijden er in dikke benzine dampen langs. En de mensen die bij de kraampjes staan wapperen met een stok om de vliegen weg tehouden. Ook zagen we OP een vrachtauteo een karkas van een leeggehaalde koe . Op weg naar de markt. Jullie snappen dat hier de hygiene anders is als bij ons.
Nu het weer. Een mengelmoes van regen,klam, zon,klam mist,klamregen, klam miezer, klam. ! Het was dus Klam. Als ik nadacht was mijn rug al nat van het zweten. Het hele functioneren gaat langzamer door die drukkende klamme hitte .
We hebben hier de eilanden gezien. Alles rondgereden. gezwommen . In falee,s geslapen met muggen, vliegen bedbugs, gekko.s etc. De drukkende hitte is zo vochtig dat de matrasjes waar je op sliep ook vochtig waren. Je kleren gaan bijna schimmelen. Want je kunt ze niet droog krijgen.En wassen konden we ook niet.
Tot zover deel 2.
03 November 2011 - 22:41
Joke:
Hallo Joyce en Aad,
Tjeetje zeg wat een verhaal en wat een beesten hebben jullie gehad in bed. Jullie sliepen dus niet eens samen. Maar wat een leven daar op het eiland. Idd veel hygiëne kennen ze daar niet. Vies hoor al die beesten maar hangen in de lucht met vliegen, benzinedampen etc. Maar opletten met eten. Maar dat zullen jullie wel doen.
Geniet maar van het schone leven in Australië.
Ben heel benieuwd naar alle foto's.
Liefs. Joke